CAHAL symposium lezing Rob de Winter uitgelicht

Over enkele weken vindt het CAHAL symposium plaats. In aanloop daar naartoe zetten we een aantal sprekers en diens onderwerp in de schijnwerpers.

Maak vandaag kennis met prof. dr. Rob de Winter, interventie cardioloog, Amsterdam UMC. Zijn voordracht gaat over ‘Late coronair afwijkingen na de ziekte van Kawasaki’

Rdwinter

De ziekte van Kawasaki is de meeste frequente oorzaak van verworven hartziekte bij kinderen in Europa, Noord-Amerika en Japan. Het is een nog onvolledig begrepen ontstekingsziekte waarbij in de kransvaten van het jonge kinderhart verwijdingen kunnen ontstaan, zgn. aneurysma. Soms ontstaan er ook vernauwingen en verstoppingen die kunnen leiden tot een hartinfarct. Deze afwijkingen kunnen weer verdwijnen of blijven bestaan tot volwassen leeftijd.

Bij volwassen patiënten is dan vervolgonderzoek noodzakelijk. Behandeling bestaat uit het voorschrijven van bloedverdunners, ter voorkoming van stolselvorming en (zelden) een bypassoperatie.

Deze lezing is met name interessant voor kindercardiologen en interventie cardiologen die zich richten op de volwassenen (grown ups with congenital heart disease GUCH – Adults with congenital heart disease ACHD)

Benieuwd naar de overige lezingen op het programma van het CAHAL symposium? Klik dan op onderstaande button.

Button Programma

Laat u tijdens het CAHAL Symposium op 9 september 2022 inspireren aan de hand van een programma volop gevuld met wetenschappelijke en educatieve lezingen. Koop hier uw ticket!

Button Inschrijven 1
© CAHAL 22 augustus 2022