Bio

Mw. Prof. dr. K. (Katja) Zeppenfeld is cardioloog en heeft als aandachtsgebied hartritmestoornissen en interventiecardiologie.

Prof. dr. K. Zeppenfeld is afkomstig uit Duitsland en rondde haar studie Geneeskunde in 1992 af aan de Ruhr-Universität Bochum (RUB). Een deel van haar studie volgde zij aan de University of London. Stage volgde ze bij de Medical Research Council in Londen.

In 2002 promoveerde ze op het gebied van neurofysiologie. Sinds 2002 werkt prof. dr. Zeppenfeld als senior medisch specialist in het LUMC. Daarnaast was zij in 2006 werkzaam bij de Harvard Medical School in Boston in verband met een onderzoek op het gebied van oorzaak en behandeling van kamerritmestoornissen.

Prof. dr. Zeppenfeld heeft een naam opgebouwd op het gebied van de behandeling van complexe hartritmestoornissen door middel van zogenoemde katheterablatie. Zij combineert basaal onderzoek met klinische studies om het mechanisme van ritmestoornissen beter te begrijpen. Per 1 oktober 2012 is ze bij het LUMC benoemd tot hoogleraar Cardiologie, in het bijzonder Klinische elektrofysiologie.

Daarnaast is prof. dr. Zeppenfeld lid van het bestuur van de European Heart Rhythm Association (EHRA) en voorzitter van de accreditatiecommissie van deze organisatie.

Publicaties

Myocardial calcification is associated with endocardial ablation failure of post-myocardial infarction ventricular tachycardia.
Europace : European pacing, arrhythmias, and cardiac electrophysiology : journal of the working groups on cardiac pacing, arrhythmias, and cardiac cellular electrophysiology of the European Society of Cardiology
Edition: 1099-5129
Preventing Arrhythmic Death in Patients With Tetralogy of Fallot: JACC Review Topic of the Week.
Journal of the American College of Cardiology
Edition: 0735-1097 | Pages: 761-771
Sudden Cardiac Death Prediction in Arrhythmogenic Right Ventricular Cardiomyopathy: A Multinational Collaboration.
Circulation. Arrhythmia and electrophysiology
Edition: 1941-3149 | Pages: e008509
Automated Functional Substrate Mapping: Further Hurdles to Be Cleared.
JACC. Clinical electrophysiology
Edition: 2405-500X | Pages: 1794-1796
Impact of Micro-, Mini- and Multi-Electrode Mapping on Ventricular Substrate Characterisation.
Arrhythmia & electrophysiology review
Edition: 2050-3369 | Pages: 128-135