Bio

Dhr. Dr. A.A.W. (Arno) Roest is kindercardioloog en heeft als aandachtsgebied de non-invasieve beeldvorming van kinderen met aangeboren of verworven hartafwijkingen. Hij heeft de opleiding kindergeneeskunde in het Juliana Kinderziekenhuis, Den Haag en het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), LUMC, Leiden gevolgd en zijn opleiding tot kindercardioloog in het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL).

In 2002 promoveerde hij op het proefschrift: “Exercise-MRI in congenital heart disease”. Sinds 2010 is hij kindercardioloog in het CAHAL en werkzaam in het WAKZ, LUMC. Daarnaast is hij als kindercardioloog betrokken bij het Duchenne Centrum Nederland.

Zijn onderzoeklijnen zijn
1) het gebruik van geavanceerde MRI technieken om complicaties bij kinderen met een gecorrigeerde aangeboren hartafwijking te begrijpen, vroegtijdig op te sporen en uiteindelijk te voorkomen,

2) onderzoek naar factoren die hartfalen bij jongens met Duchenne spierdystrofie mogelijk beïnvloeden,

3) onderzoek naar de relatie tussen bepaalde invloeden voor de geboorte op het krijgen van hart en vaatziekten op latere leeftijd.

Publicaties

Physical exercise and cardiovascular response: design and implementation of a pediatric CMR cohort study.
The international journal of cardiovascular imaging
Edition: 1569-5794 | Pages: 2575-2587
Fetal growth restriction inhibits childhood growth despite catch-up in discordant identical twins: an observational cohort study.
European journal of endocrinology
Edition: 0804-4643 | Pages: 183-189
Optimized preoperative planning of double outlet right ventricle patients by 3D printing and virtual reality: a pilot study.
Interdisciplinary cardiovascular and thoracic surgery
Edition: 2753-670X | Pages: ivad072
A robust and standardized method to isolate and expand mesenchymal stromal cells from human umbilical cord.
Cytotherapy
Edition: 1465-3249 | Pages: 1057-1068
Comparison of Four-Dimensional Flow MRI, Two-Dimensional Phase-Contrast MRI and Echocardiography in Transposition of the Great Arteries.
Pediatric cardiology
Edition: 0172-0643