Bio

Dhr. Dr. A.A.W. (Arno) Roest is kindercardioloog en heeft als aandachtsgebied de non-invasieve beeldvorming van kinderen met aangeboren of verworven hartafwijkingen. Hij heeft de opleiding kindergeneeskunde in het Juliana Kinderziekenhuis, Den Haag en het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), LUMC, Leiden gevolgd en zijn opleiding tot kindercardioloog in het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL).

In 2002 promoveerde hij op het proefschrift: “Exercise-MRI in congenital heart disease”. Sinds 2010 is hij kindercardioloog in het CAHAL en werkzaam in het WAKZ, LUMC. Daarnaast is hij als kindercardioloog betrokken bij het Duchenne Centrum Nederland.

Zijn onderzoeklijnen zijn
1) het gebruik van geavanceerde MRI technieken om complicaties bij kinderen met een gecorrigeerde aangeboren hartafwijking te begrijpen, vroegtijdig op te sporen en uiteindelijk te voorkomen,

2) onderzoek naar factoren die hartfalen bij jongens met Duchenne spierdystrofie mogelijk beïnvloeden,

3) onderzoek naar de relatie tussen bepaalde invloeden voor de geboorte op het krijgen van hart en vaatziekten op latere leeftijd.

Publicaties

Optimized Preoperative Planning of Double Outlet Right Ventricle Patients by 3D Printing and Virtual Reality: A Pilot Study.
Interdisciplinary cardiovascular and thoracic surgery
Edition: 2753-670X | Pages: ivad072
Gestational hypertensive disorders and blood pressure and childhood cardiac outcomes: A prospective cohort study.
BJOG : an international journal of obstetrics and gynaecology
Edition: 1470-0328
How to use participatory design to develop an eHealth intervention to reduce preprocedural stress and anxiety among children visiting the hospital: The Hospital Hero app multi-study and pilot report.
Frontiers in pediatrics
Edition: 2296-2360 | Pages: 1132639
Preterm Birth Is Associated With Adverse Cardiac Remodeling and Worse Outcomes in Patients With a Functional Single Right Ventricle.
The Journal of pediatrics
Edition: 0022-3476 | Pages: 198-206.e4
Haemodynamic performance of 16-20-mm extracardiac Goretex conduits in adolescent Fontan patients at rest and during simulated exercise.
European journal of cardio-thoracic surgery : official journal of the European Association for Cardio-thoracic Surgery
Edition: 1010-7940 | Pages: ezac522