Bio

Dhr. Dr. A.A.W. (Arno) Roest is kindercardioloog en heeft als aandachtsgebied de non-invasieve beeldvorming van kinderen met aangeboren of verworven hartafwijkingen. Hij heeft de opleiding kindergeneeskunde in het Juliana Kinderziekenhuis, Den Haag en het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), LUMC, Leiden gevolgd en zijn opleiding tot kindercardioloog in het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL).

In 2002 promoveerde hij op het proefschrift: “Exercise-MRI in congenital heart disease”. Sinds 2010 is hij kindercardioloog in het CAHAL en werkzaam in het WAKZ, LUMC. Daarnaast is hij als kindercardioloog betrokken bij het Duchenne Centrum Nederland.

Zijn onderzoeklijnen zijn
1) het gebruik van geavanceerde MRI technieken om complicaties bij kinderen met een gecorrigeerde aangeboren hartafwijking te begrijpen, vroegtijdig op te sporen en uiteindelijk te voorkomen,

2) onderzoek naar factoren die hartfalen bij jongens met Duchenne spierdystrofie mogelijk beïnvloeden,

3) onderzoek naar de relatie tussen bepaalde invloeden voor de geboorte op het krijgen van hart en vaatziekten op latere leeftijd.

Publicaties

Associations between blood biomarkers, cardiac function and adverse outcome in a young tetralogy of Fallot cohort.
International journal of cardiology
Edition: 0167-5273 | Pages: S0167-5273(22)00584-8
4D flow cardiovascular magnetic resonance derived energetics in the Fontan circulation correlate with exercise capacity and CMR-derived liver fibrosis/congestion.
Journal of cardiovascular magnetic resonance : official journal of the Society for Cardiovascular Magnetic Resonance
Edition: 1097-6647 | Pages: 21
Case report of the broad spectrum of late complications in an adult patient with univentricular physiology palliated by the Fontan circulation.
European heart journal. Case reports
Edition: 2514-2119 | Pages: ytac067
Associations of maternal angiogenic factors during pregnancy with alterations in cardiac development in childhood at 10 years of age.
American heart journal
Edition: 0002-8703 | Pages: 100-111
Changes in structural brain development after selective fetal growth restriction in monochorionic twins.
Ultrasound in obstetrics & gynecology : the official journal of the International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology
Edition: 0960-7692 | Pages: 4754-4755