Bio

Dhr. Dr. A.A.W. (Arno) Roest is kindercardioloog en heeft als aandachtsgebied de non-invasieve beeldvorming van kinderen met aangeboren of verworven hartafwijkingen. Hij heeft de opleiding kindergeneeskunde in het Juliana Kinderziekenhuis, Den Haag en het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), LUMC, Leiden gevolgd en zijn opleiding tot kindercardioloog in het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL).

In 2002 promoveerde hij op het proefschrift: “Exercise-MRI in congenital heart disease”. Sinds 2010 is hij kindercardioloog in het CAHAL en werkzaam in het WAKZ, LUMC. Daarnaast is hij als kindercardioloog betrokken bij het Duchenne Centrum Nederland.

Zijn onderzoeklijnen zijn
1) het gebruik van geavanceerde MRI technieken om complicaties bij kinderen met een gecorrigeerde aangeboren hartafwijking te begrijpen, vroegtijdig op te sporen en uiteindelijk te voorkomen,

2) onderzoek naar factoren die hartfalen bij jongens met Duchenne spierdystrofie mogelijk beïnvloeden,

3) onderzoek naar de relatie tussen bepaalde invloeden voor de geboorte op het krijgen van hart en vaatziekten op latere leeftijd.

Publicaties

Respiratory distress syndrome and bronchopulmonary dysplasia after fetal growth restriction: Lessons from a natural experiment in identical twins.
EClinicalMedicine
Edition: 2589-5370 | Pages: 100725
Wall shear stress in the thoracic aorta at rest and with dobutamine stress after arterial switch operation.
European journal of cardio-thoracic surgery : official journal of the European Association for Cardio-thoracic Surgery
Edition: 1010-7940
Reproducibility of Aorta Segmentation on 4D Flow MRI in Healthy Volunteers.
Journal of magnetic resonance imaging : JMRI
Edition: 1053-1807
Ethnic differences in childhood right and left cardiac structure and function assessed by cardiac magnetic resonance imaging.
European journal of pediatrics
Edition: 0340-6199
The Cardiovascular Stress Response as Early Life Marker of Cardiovascular Health: Applications in Population-Based Pediatric Studies-A Narrative Review.
Pediatric cardiology
Edition: 0172-0643 | Pages: 1739-1755