Bio

Dr. A. (Adrienne) van Randen is radioloog in het Amsterdam UMC. Haar specialisatie is cardiovasculaire beeldvorming in de volle breedte. Dat betekent zowel beoordeling van CT als MRI onderzoeken van zowel kinderen als volwassenen met aangeboren hartafwijkingen maar ook het bekijken van de coronairen bij patiënten met pijn op de borst. Speciale interesse van haar zijn sporters met mogelijke hartafwijkingen.

Na de studie geneeskunde in Groningen heeft van Randen promotie onderzoek gedaan onder leiding van Prof J. Stoker, radioloog en Prof M.A. Boermeester, chirurg naar beeldvorming bij patiënten met acute buikpijn op de spoedeisende hulp.  Tijdens haar opleiding tot radioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC en het OLVG, locatie Oost, is er naast aandacht voor het abdomen interesse ontstaan voor cardiovasculaire beeldvorming. Dat heeft geresulteerd in een fellowship cardiovasculaire radiologie en het EBCR (European Board of Cardiovascular Radiology) diploma in oktober 2017.

Sinds 2016 werkt zij als staflid in het in het Amsterdam UMC.

Publicaties

Long-Term Clinical Implications of High-Risk Cardiac Computed Tomography Findings in Patients With Acute Ischemic Stroke.
Journal of the American Heart Association
Edition: 2047-9980 | Pages: e033175
Long-term cardiac follow-up of athletes infected with SARS-CoV-2 after resumption of elite-level sports.
Heart (British Cardiac Society)
Edition: 1355-6037 | Pages: 254-262
Cardiac thrombus dissolution in acute ischemic stroke: A substudy of Mind the Heart.
Heliyon
Edition: 2405-8440 | Pages: e20627
Limited Clinical Impact of Ultralow-Dose Computed Tomography in Suspected Community-Acquired Pneumonia.
Open forum infectious diseases
Edition: 2328-8957 | Pages: ofad215
Detection of patent foramen ovale in patients with ischemic stroke on prospective ECG-gated cardiac CT compared to transthoracic echocardiography.
Journal of neurology
Edition: 0340-5354 | Pages: 3537-3542