Bio

Dr. A. (Adrienne) van Randen is radioloog in het Amsterdam UMC. Haar specialisatie is cardiovasculaire beeldvorming in de volle breedte. Dat betekent zowel beoordeling van CT als MRI onderzoeken van zowel kinderen als volwassenen met aangeboren hartafwijkingen maar ook het bekijken van de coronairen bij patiënten met pijn op de borst. Speciale interesse van haar zijn sporters met mogelijke hartafwijkingen.

Na de studie geneeskunde in Groningen heeft van Randen promotie onderzoek gedaan onder leiding van Prof J. Stoker, radioloog en Prof M.A. Boermeester, chirurg naar beeldvorming bij patiënten met acute buikpijn op de spoedeisende hulp.  Tijdens haar opleiding tot radioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC en het OLVG, locatie Oost, is er naast aandacht voor het abdomen interesse ontstaan voor cardiovasculaire beeldvorming. Dat heeft geresulteerd in een fellowship cardiovasculaire radiologie en het EBCR (European Board of Cardiovascular Radiology) diploma in oktober 2017.

Sinds 2016 werkt zij als staflid in het in het Amsterdam UMC.

Publicaties

Diagnostic Yield of ECG-Gated Cardiac CT in theAcute Phase of Ischemic Stroke vsTransthoracic Echocardiography.
Neurology
Edition: 0028-3878 | Pages: e1456-e1464
DEtection of ProxImal Coronary stenosis in the work-up for Transcatheter aortic valve implantation using CTA (from the DEPICT CTA collaboration).
European radiology
Edition: 0938-7994 | Pages: 143-151
Implementation of CT Coronary Angiography as an Alternative to Invasive Coronary Angiography in the Diagnostic Work-Up of Non-Coronary Cardiac Surgery, Cardiomyopathy, Heart Failure and Ventricular Arrhythmias.
Journal of clinical medicine
Edition: 2077-0383 | Pages: 2374
Mind the Heart: Electrocardiography-gated cardiac computed tomography-angiography in acute ischaemic stroke-rationale and study design.
European stroke journal
Edition: 2396-9873 | Pages: 441-448
Rib fractures after reirradiation plus hyperthermia for recurrent breast cancer: Predictive factors.
Strahlentherapie und Onkologie : Organ der Deutschen Rontgengesellschaft ... [et al]
Edition: 0179-7158 | Pages: 240-247