Bio

Dr. R.N. (Nils) Planken is radioloog in het Amsterdam UMC op de locatie AMC en gespecialiseerd in de cardiovasculaire beeldvorming. Optimalisatie van klinische cardiovasculaire beeldvormingstechnieken en implementatie van innovaties in de klinische praktijk vormen het centrale thema in zijn klinische werk, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Voorbeelden van succesvolle technische verbeteringen en implementatie van cardiale beeldvorming zijn onder meer op de patiënt afgestemde cardiale CT-scanprotocollen, op de patiënt aangepaste contrastprotocollen en 4D-flow-MRI, voor zowel pasgeborenen als volwassenen.

Na het afronden zijn studie geneeskunde en promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht (proefschrift “Hemodialsysis vascular access imaging”) heeft hij zijn opleiding radiologie en fellowship cardiovasculaire radiologie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam voltooid.

Publicaties

A preconception lifestyle intervention in women with obesity and cardiovascular health in their children.
Pediatric research
Edition: 0031-3998
Warranty period of coronary computed tomography angiography and [15O]H2O positron emission tomography in symptomatic patients.
European heart journal. Cardiovascular Imaging
Edition: 2047-2404 | Pages: jeac258
Variant Location Is a Novel Risk Factor for Individuals With Arrhythmogenic Cardiomyopathy Due to a Desmoplakin (DSP) Truncating Variant.
Circulation. Genomic and precision medicine
Edition: 2574-8300 | Pages: e003672
Prognostic value of strain by feature-tracking cardiac magnetic resonance in arrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy.
European heart journal. Cardiovascular Imaging
Edition: 2047-2404 | Pages: 98-107
Deep learning-based detection of functionally significant stenosis in coronary CT angiography.
Frontiers in cardiovascular medicine
Edition: 2297-055X | Pages: 964355