Bio

Dr. R.N. (Nils) Planken is radioloog in het Amsterdam UMC op de locatie AMC en gespecialiseerd in de cardiovasculaire beeldvorming. Optimalisatie van klinische cardiovasculaire beeldvormingstechnieken en implementatie van innovaties in de klinische praktijk vormen het centrale thema in zijn klinische werk, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Voorbeelden van succesvolle technische verbeteringen en implementatie van cardiale beeldvorming zijn onder meer op de patiënt afgestemde cardiale CT-scanprotocollen, op de patiënt aangepaste contrastprotocollen en 4D-flow-MRI, voor zowel pasgeborenen als volwassenen.

Na het afronden zijn studie geneeskunde en promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht (proefschrift “Hemodialsysis vascular access imaging”) heeft hij zijn opleiding radiologie en fellowship cardiovasculaire radiologie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam voltooid.

Publicaties

Four-Dimensional Flow MRI-Derived Hemodynamics in Abdominal Aortic Aneurysms: Reproducibility and Associations With Diameter, Intraluminal Thrombus Volume, and Vorticity.
Journal of magnetic resonance imaging : JMRI
Edition: 1053-1807
Clinical practice recommendations on lipoprotein apheresis for children with homozygous familial hypercholesterolemia: an expert consensus statement from ERKNet and ESPN
Automatic Coronary Artery Plaque Quantification and CAD-RADS Prediction using Mesh Priors.
IEEE transactions on medical imaging
Edition: 0278-0062
Cardiac thrombus dissolution in acute ischemic stroke: A substudy of Mind the Heart.
Heliyon
Edition: 2405-8440 | Pages: e20627
Long-term cardiac follow-up of athletes infected with SARS-CoV-2 after resumption of elite-level sports.
Heart (British Cardiac Society)
Edition: 1355-6037 | Pages: heartjnl-2023-323058