Bio

Dhr. N. H. J. (Nick) Lobé is Clinical CT specialist in het Amsterdam UMC. Zijn specialisaties zijn cardiovasculaire en acute radiologische beeldvorming. Naast klinisch werk houdt hij zich bezig met innovatieve ontwikkelingen, onderwijs en research. Met het toepassen van nieuwe technische CT mogelijkheden brengt hij de beeldvormende zorg naar een hoger niveau.

Na zijn opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutisch Technieken is hij vanuit het Dijklander ziekenhuis locatie Hoorn in 2008 overgestapt naar het Amsterdam UMC om zich verder te specialiseren in de acute zorg, CT technieken en research. De wetenschap en research in het Amsterdam UMC zorgen voor blijvende doorontwikkelingen op het gebied van CT toepassingen bij congenitale hartziekte.

Publicaties

Limited Clinical Impact of Ultralow-Dose Computed Tomography in Suspected Community-Acquired Pneumonia.
Open forum infectious diseases
Edition: 2328-8957 | Pages: ofad215
Detection of patent foramen ovale in patients with ischemic stroke on prospective ECG-gated cardiac CT compared to transthoracic echocardiography.
Journal of neurology
Edition: 0340-5354
Normal variation of mandibular asymmetry in children.
Orthodontics & craniofacial research
Edition: 1601-6335
Comparison of two-dimensional measurement with three-dimensional volume rendering for the assessment of loss of domain in incisional hernia patients.
Hernia : the journal of hernias and abdominal wall surgery
Edition: 1265-4906 | Pages: 379-385
Diagnostic Yield of ECG-Gated Cardiac CT in theAcute Phase of Ischemic Stroke vsTransthoracic Echocardiography.
Neurology
Edition: 0028-3878 | Pages: e1456-e1464