Bio

Dhr. Dr. N.D. (Nathan) Hahurij is kindercardioloog met als aandachtsgebied hartkatheterisatie. De opleiding tot kinderarts heeft hij gevolgd aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, waarna hij is opgeleid tot kindercardioloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum en het AMC. Tijdens zijn fellowship heeft hij stage gelopen in het Mount Fuji Shizuoka Children’s Hospital in Shizuoka, Japan.

Zijn wetenschappelijke interesse gaat uit naar de embryologische ontwikkeling van het hart. In 2011 promoveerde hij aan de Universiteit van Leiden op het proefschrift: “Cardiac Development, The Posterior Heart Field and Atrioventricular Reentry Tachycardia”. Na zijn promotie kon hij zijn wetenschappelijke werkzaamheden voortzetten met een Dekkerbeurs van de Nederlandse Hartstichting naar de rol van hemodynamiek in het ontstaan van aangeboren hartafwijkingen. Voor deze studies heeft hij stage gelopen en speciale echo technieken geleerd in het MICe van het Hospital for Sick Children in Toronto, Canada.

Publicaties

Balloon atrial septostomy for transposition of the great arteries: Safety and experience with the Z-5 balloon catheter.
Catheterization and cardiovascular interventions : official journal of the Society for Cardiac Angiography & Interventions
Edition: 1522-1946
Ductal Flow Ratio as Measure of Transition in Preterm Infants After Birth: A Pilot Study.
Frontiers in pediatrics
Edition: 2296-2360 | Pages: 668744
Abnormal sinoatrial node development resulting from disturbed vascular endothelial growth factor signaling.
International journal of cardiology
Edition: 0167-5273 | Pages: 249-257
Echocardiographic assessment of embryonic and fetal mouse heart development: a focus on haemodynamics and morphology.
TheScientificWorldJournal
Edition: 2356-6140 | Pages: 531324
Normal and abnormal development of the cardiac conduction system; implications for conduction and rhythm disorders in the child and adult.
Differentiation; research in biological diversity
Edition: 0301-4681 | Pages: 131-148