Bio

Mw. Dr. S.A. (Sally-Ann) Clur M.M.B.Ch., M.Sc.(Med), F.C.P.(S.A.) Paed, PhD, FESC is kinderarts, kinder- en foetale cardioloog.

Ze heeft haar opleidingen tot arts, kinderarts en kindercardioloog gevolgd aan de Universiteit van Witwatersrand, Johannesburg, Zuid-Afrika. Zij heeft haar MSc in Child Health behaald in 1997 met een thesis over de epidemiologie van acute reuma in Zuid-Afrika. Zij kwam naar Nederland in 1999 en is sindsdien werkzaam bij het Amsterdam UMC en CAHAL waar zij begon als interventie-kindercardioloog maar heeft later de hartkatheterisatie-kamer verlaten om zich te verdiepen in erfelijke ritmestoornissen bij kinderen en de foetale cardiologie.

In 2010 promoveerde ze op het onderwerp “Fetal Heart and Increased Nuchal Translucency: anatomical, pathophysiological, diagnostic and clinical aspects”. Als hoofd van foetale cardiologie in het CAHAL houdt zij zich bezig met de prenatale diagnostiek en behandeling van foetale hartafwijkingen. Daarnaast doet ze counseling van ouders van de baby’s.

Sinds de introductie van het landelijke prenatale screening programma in 2007, heeft het CAHAL een van de hoogste prenatale detectie cijfers ter wereld bereikt. Het Amsterdam UMC is erkend door het European Reference Network als specialistisch behandelcentrum voor erfelijke ritmestoornissen. Het heeft een van de grootste klinieken in Nederland voor ouders en kinderen met het lange QT- en het Brugada Syndroom. Veel van deze kinderen zijn onder behandeling bij Dr Clur.

Zij houdt zich niet alleen bezig met patiëntenzorg, maar ook met onderzoek en onderwijs op meerdere niveaus, zowel lokaal, nationaal als internationaal.

Publicaties

Implications of fetal premature atrial contractions: systematic review.
Ultrasound in obstetrics & gynecology : the official journal of the International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology
Edition: 0960-7692 | Pages: 651-659
Fetal myocardial deformation measured with two-dimensional speckle-tracking echocardiography: longitudinal prospective cohort study of 124 healthy fetuses.
Ultrasound in obstetrics & gynecology : the official journal of the International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology
Edition: 0960-7692 | Pages: 651-659
Fetal Tricuspid Valve Agenesis/Atresia: Testing Predictions of the Embryonic Etiology.
Pediatric cardiology
Edition: 0172-0643 | Pages: 796-806
Clinical Characteristics and Follow-Up of Pediatric-Onset Arrhythmogenic Right Ventricular Cardiomyopathy.
JACC. Clinical electrophysiology
Edition: 2405-500X | Pages: 306-318
The electrical heart axis of the fetus between 18 and 24 weeks of gestation: A cohort study.
PloS one
Edition: 1932-6203 | Pages: e0256115