Bio

Mw. Dr. S.A. (Sally-Ann) Clur M.M.B.Ch., M.Sc.(Med), F.C.P.(S.A.) Paed, PhD, FESC is kinderarts, kinder- en foetale cardioloog.

Ze heeft haar opleidingen tot arts, kinderarts en kindercardioloog gevolgd aan de Universiteit van Witwatersrand, Johannesburg, Zuid-Afrika. Zij heeft haar MSc in Child Health behaald in 1997 met een thesis over de epidemiologie van acute reuma in Zuid-Afrika. Zij kwam naar Nederland in 1999 en is sindsdien werkzaam bij de Amsterdam Universitair Medische Centra en CAHAL waar zij begon als interventie-kindercardioloog maar heeft later de hartkatheterisatie-kamer verlaten om zich te verdiepen in erfelijke ritmestoornissen bij kinderen en de foetale cardiologie.

In 2010 promoveerde ze op het onderwerp “Fetal Heart and Increased Nuchal Translucency: anatomical, pathophysiological, diagnostic and clinical aspects”. Als hoofd van foetale cardiologie in het CAHAL houdt zij zich bezig met de prenatale diagnostiek en behandeling van foetale hartafwijkingen. Daarnaast doet ze counseling van ouders van de baby’s.

Sinds de introductie van het landelijke prenatale screening programma in 2007, heeft het CAHAL een van de hoogste prenatale detectie cijfers ter wereld bereikt. Het AMC is erkend door het European Reference Network als specialistisch behandelcentrum voor erfelijke ritmestoornissen. Het heeft een van de grootste klinieken in Nederland voor ouders en kinderen met het lange QT- en het Brugada Syndroom. Veel van deze kinderen zijn onder behandeling bij Dr Clur.

Zij houdt zich niet alleen bezig met patiëntenzorg, maar ook met onderzoek en onderwijs op meerdere niveaus, zowel lokaal, nationaal als internationaal.

Publicaties

The prognosis of common arterial trunk from a fetal perspective: a prenatal cohort study and systematic literature review.
Prenatal diagnosis
Edition: 0197-3851
Two-dimensional Speckle tracking echocardiography in Fetal Growth Restriction: a systematic review.
European journal of obstetrics, gynecology, and reproductive biology
Edition: 0301-2115 | Pages: 87-94
Genotype Predicts Outcomes in Fetuses and Neonates With Severe Congenital Long QT Syndrome.
JACC. Clinical electrophysiology
Edition: 2405-500X | Pages: 1561-1570
Germline variants in HEY2 functional domains lead to congenital heart defects and thoracic aortic aneurysms.
Genetics in medicine : official journal of the American College of Medical Genetics
Edition: 1098-3600 | Pages: 103-110
Right ventricular dysfunction identified by abnormal strain values precedes evident growth restriction in small for gestational age fetuses.
Prenatal diagnosis
Edition: 0197-3851 | Pages: 1525-1531