Bio

Dhr. Dr. M. (Martijn) Bruijn werkt sinds 2011 als kinderarts-Cardex, een kinderarts met deskundigheid op het gebied van de kindercardiologie, in de Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar.

Na zijn opleiding tot kinderarts promoveerde hij bij de afdeling Intensive Care voor kinderen en volgde vervolgens de opleiding tot kinderarts-Cardex, allemaal in het Emma Kinderziekenhuis/Amsterdam UMC.

Dr. Bruijn is Advanced Pediatric Life Support instructeur, en in het NWZ aanspreekpunt m.b.t. de acute opvang van ernstige zieke kinderen op de SEH. Hij is tevens onderdeel van het LEEFH centrum NWZ, en behandelt in dat kader kinderen met hypercholesterolemie en een hoge kans op hart- en vaatziekten. De afgelopen jaren was hij voorzitter van vakgroep kindergeneeskunde. Zijn motto met betrekking tot de regionale kindercardiologie: “Dichtbij als het kan, verder weg als dat moet.”

Perifeer centrum

Noordwest Ziekenhuisgroep
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar

Publicaties

Biallelic BUB1 mutations cause microcephaly, developmental delay, and variable effects on cohesion and chromosome segregation.
Science advances
Edition: 2375-2548 | Pages: eabk0114
[A teenager with painless swelling of the PIP-joints].
Nederlands tijdschrift voor geneeskunde
Edition: 0028-2162 | Pages: D4172
Implementing paediatric early warning scores systems in the Netherlands: future implications.
BMC pediatrics
Edition: 1471-2431 | Pages: 128
Accuracy of Pulse Oximetry Screening for Critical Congenital Heart Defects after Home Birth and Early Postnatal Discharge.
The Journal of pediatrics
Edition: 0022-3476 | Pages: 29-35.e1