Bio

Dhr. Dr. B.J. (Berto) Bouma is opgeleid in het AMC in Amsterdam en sedert 2001 werkzaam in de staf van de cardiologie van het Amsterdam UMC.

Sinds 2008 is hij hoofd van de afdeling echocardiografie. In 2005 is hij gepromoveerd op het onderwerp “Aortic stenosis in the elderly”. Hij heeft zich toegelegd op de zorg voor volwassen patiënten met een aangeboren hartafwijking en met structurele hartziekten.

Verder is hij wetenschappelijk actief en is hij betrokken bij tal van nationale en internationale onderzoeksprojecten op het terrein van de aangeboren hartafwijkingen en structurele hartafwijkingen.

Verder is hij de huidige voorzitter van de werkgroep Congenitale Cardiologie van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, bestuurslid van de werkgroep voor Congenital Cardiology van de European Society of Cardiology en lid van de Educational Committee van het ACHD learning Center.

Publicaties

Tolerability and beneficial effects of sacubitril/valsartan on systemic right ventricular failure.
Heart (British Cardiac Society)
Edition: 1355-6037 | Pages: heartjnl-2022-322332
Cardiac Fibrosis and Innervation State in Uncorrected and Corrected Transposition of the Great Arteries: A Postmortem Histological Analysis and Systematic Review.
Journal of cardiovascular development and disease
Edition: 2308-3425 | Pages: 180
Detection of patent foramen ovale in patients with ischemic stroke on prospective ECG-gated cardiac CT compared to transthoracic echocardiography.
Journal of neurology
Edition: 0340-5354
Dobutamine stress echocardiography during transcatheter edge-to-edge mitral valve repair predicts residual mitral regurgitation.
Catheterization and cardiovascular interventions : official journal of the Society for Cardiac Angiography & Interventions
Edition: 1522-1946 | Pages: 1128-1133
An implantable loop recorder or smartphone based single-lead electrocardiogram to detect arrhythmia in adults with congenital heart disease?
Frontiers in cardiovascular medicine
Edition: 2297-055X | Pages: 1099014