Bio

Dhr. Dr. J. (Jouke) P. Bokma is cardioloog in het Amsterdam UMC. Hij studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

In 2018 promoveerde hij cum laude op het onderwerp ‘Clinical challenges late after correction of tetralogy of Fallot’ (promotor: prof. dr. B.J.M. Mulder en copromotor. dr. B.J. Bouma) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed onder meer onderzoek naar het gebruik van medicatie bij patiënten met tetralogie van Fallot en internationaal onderzoek in Boston naar de uitkomsten na pulmonalisklepvervanging. Voor dit proefschrift heeft hij (inter)nationale prijzen gekregen. Tijdens zijn opleiding tot cardioloog (Amsterdam UMC) heeft hij zich gericht op o.a. cardiale beeldvorming en aangeboren hartafwijkingen en heeft hij zijn onderzoek met een beurs van Amsterdam Cardiovascular Sciences voortgezet.

Sinds september 2023 is hij gestart met de specialisatie tot congenitaal cardioloog in combinatie met non-invasieve beeldvorming in het Amsterdam UMC. Hij richt zich op de behandeling en diagnostiek bij volwassenen met aangeboren en structurele hartaandoeningen.