Bio

Dhr. Dr. S.M. (Matthijs) Boekholdt is cardioloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Hij studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Aansluitend deed hij promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam (promotores: Prof. R.J.G. Peters, Prof. J.J.P. Kastelein), waarvan een deel bestond uit een fellowship aan het Institute of Public Health and Primary Care van de University of Cambridge, UK.

In 2005 verdedigde hij cum laude zijn proefschrift getiteld “Genetic and biochemical risk factors in coronary artery disease”. In de periode 2004-2010 werd hij in het AMC opgeleid tot cardioloog, met aansluitend een fellowship cardiovasculaire beeldvorming en aangeboren hartafwijkingen.

Sinds 2011 is hij aangesteld als staflid aan de afdeling Cardiologie van het AMC, met als aandachtsgebieden cardiovasculaire beeldvorming en de behandeling van aangeboren en structurele hartafwijkingen. Naast patiëntenzorg houdt hij zich ook bezig met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van atherosclerose, en tevens structurele hartafwijkingen en cardiovasculaire beeldvorming. Hij is (mede-) auteur van >225 wetenschappelijke artikelen (h-index 60).

Publicaties

Baffle complications in adults after atrial switch for transposition of the great arteries.
The Canadian journal of cardiology
Edition: 0828-282X
Lipoprotein(a) has no major impact on calcification activity in patients with mild to moderate aortic valve stenosis.
Heart (British Cardiac Society)
Edition: 1355-6037
Impact of cholesterol on proinflammatory monocyte production by the bone marrow.
European heart journal
Edition: 0195-668X
Association between serum secretory phospholipase A2 and risk of ischaemic stroke.
European journal of neurology
Edition: 1351-5101 | Pages: 3650-3655
Sex-Specific Associations of Genetically Predicted Circulating Lp(a) (Lipoprotein(a)) and Hepatic LPA Gene Expression Levels With Cardiovascular Outcomes: Mendelian Randomization and Observational Analyses.
Circulation. Genomic and precision medicine
Edition: 2574-8300 | Pages: e003271