Bio

Dhr. Prof. Dr. N.A. (Nico) Blom is kindercardioloog en heeft als aandachtsgebied de behandeling van hartritmestoornissen en katheterinterventies bij kinderen en patiënten met aangeboren hartafwijkingen. Hij heeft de opleiding kindergeneeskunde in het Emma Kinderziekenhuis-AMC en de opleiding kindercardiologie in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gevolgd.

In 2003 promoveerde hij op het onderwerp “The sinus venosus in heart development, contribution to the cardiac conduction system and atrial septum”.

Sinds 2008 is hij hoofd van de afdeling kindercardiologie van het Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL) en werkzaam in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum en in het LUMC. Onder zijn leiding is de afdeling kindercardiologie van het CAHAL uitgegroeid tot een nationaal en internationaal toonaangevend centrum op het gebied van cardiale beeldvorming, interventiecardiologie, foetale cardiologie en kinderelektrofysiologie.

Publicaties

Rare variants in KDR, encoding VEGF Receptor 2, are associated with tetralogy of Fallot.
Genetics in medicine : official journal of the American College of Medical Genetics
Edition: 1098-3600
Improvement of physical activity levels in children and adolescents after surgery for congenital heart disease: preferences and use of physical therapy.
Disability and rehabilitation
Edition: 0963-8288 | Pages: 1-8
Comments on "Risk Factors for Left Ventricle Enlargement in Children With Frequent Ventricular Premature Complexes" by Bo Chen et al, June 2020.
The American journal of cardiology
Edition: 0002-9149
Long-term outcome after the arterial switch operation: 43 years of experience.
European journal of cardio-thoracic surgery : official journal of the European Association for Cardio-thoracic Surgery
Edition: 1010-7940 | Pages: 968-977
Wall shear stress in the thoracic aorta at rest and with dobutamine stress after arterial switch operation.
European journal of cardio-thoracic surgery : official journal of the European Association for Cardio-thoracic Surgery
Edition: 1010-7940 | Pages: 814-822