Voor professionals: Hartekind & Haak’s Halfuurtje – 15 sept

Hét maandelijkse webinar over hartafwijkingen voor echoscopisten, verloskundigen en gynaecologen

Bij maar liefst 30% van de kinderen met een hartafwijking wordt de diagnose bij de prenatale screening gemist. En dat terwijl een vroegtijde diagnose ontzettend belangrijk is. Wanneer bij de 20-weken echo wordt herkend dat het hart afwijkend is, draagt dit enorm bij aan de hulp aan toekomstige ouders en optimale medische zorg voor het hartekind. De echoscopist staat daarbij voor de uitdaging om te herkennen dat er iets aan de hand is, waarbij de meer dan 100 verschillende hartafwijkingen soms maar hele subtiele afwijkingen van het normale beeld geven.

Daarom geven Stichting Hartekind en Fetal Heart Academy webinars voor echoscopisten, verloskundigen en gynaecologen. Monique Haak, expert in dit vakgebied, schoolt iedere maand op een laagdrempelige en inspirerende manier bij in de hartafwijking die centraal staat. 

Deelname is gratis 
Het Hartekind & Haak’s Halfuurtje vindt plaats op iedere derde woensdag van de maand van 17:00 uur tot 17:30 uur uur via ZOOM. De webinars zijn gratis bij te wonen en worden mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Monique Haak, Fetal Heart Academy en Stichting Hartekind. Het webinar wordt alleen live gegeven. Er komt na afloop géén opname op de website. 

Je kunt je hier aanmelden voor het webinar van 15 september 2021.

​Heb je een inhoudelijke vraag die je graag behandeld zou willen zien in het webinar?
Mail naar info@hartekind.nl o.v.v. Haak’s Halfuurtje, dan wordt jouw vraag aan Monique doorgegeven.

Over Monique Haak
Monique Haak is gynaecoloog-perinatoloog en foetaal chirurg in het LUMC en leidt daar sinds 2011 het foetale hartprogramma. Daarnaast geeft Monique (inter)nationaal onderwijs, was zij grondlegger van de eerste foetale hartechocursus in Nederland en heeft zij meer dan 100 wetenschappelijke publicaties in dit vakgebied op haar naam. Kortom, een expert op het gebied van het foetale hart en de complexiteit van hartafwijkingen.

Cahal Monique Haak
© CAHAL 24 augustus 2021