Terugblik op een geslaagd EHRA 2023

Van 16 t/m 18 april 2023 vond de jaarlijkse European Heart Rhythm Association (EHRA) bijeenkomst plaats in Barcelona. Een bijzondere editie, omdat het de 20e keer is dat EHRA georganiseerd werd. EHRA brengt wetenschappers, medisch specialisten en andere partijen gespecialiseerd in hartritmestoornissen van over de hele wereld samen om kennis met elkaar te delen.

Een delegatie van CAHAL specialisten en promovendi was bij de bijeenkomst aanwezig. Een aantal daarvan verzorgden presentaties gedurende de 3 dagen durende bijeenkomst.

  • Promovendus Justin Wallet verzorgde in de moderated poster sessie een presentatie met de titel “Ventricular tachycardia substrates in young patients with repaired tetralogy of Fallot”.
  • Prof. dr. Nico Blom hield een voordracht getiteld “New ablation energies in ACHD ablation: time to rethink?”.
  • Prof. dr. Katja Zeppenfeld hield een voordracht met de titel “Can we avoid ICD implantation after VT ablation in ToF?”.

De bijeenkomst was een geweldige kans om de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit het veld te delen, kennis op te doen en te netwerken. We kijken uit naar de volgende editie van 7 – 9 april 2024 in Berlijn!

© CAHAL 20 april 2023