Terugblik “Hands-on course Morphology of univentricular heart disease”


Op 25 en 26 april vond de Hands-on Course: Morphology of Univentricular Heart Disease plaats in de Hortus Botanicus van de Universiteit Leiden. Een aanzienlijk aantal internationale specialisten, zowel in opleiding als ervaren, op het gebied van aangeboren hartaandoeningen nam deel aan dit evenement om hun kennis over de meest complexe hartaandoeningen, de eenkamerharten, bij te spijkeren.

Het programma bood een interactieve ervaring waarbij wetenschappelijke presentaties werden gecombineerd met praktische sessies. Deelnemers kregen de unieke gelegenheid om anatomische preparaten uit de Leiden Collectie van de afdeling Anatomie & Embryologie te onderzoeken. Bovendien werd er aandacht besteed aan innovatieve driedimensionale technieken die van cruciaal belang kunnen zijn in de behandeling van eenkamerharten. De tweede dag werd afgesloten met een ervaringsverhaal van een patiënt met een eenkamerhart.

Het CAHAL kijkt terug op een uiterst succesvolle bijeenkomst en bedankt graag nogmaals de organisatoren van het congres, de sponsoren en wetenschappelijke verenigingen voor hun bijdrage aan het mogelijk maken van dit evenement.

Cahal Artikel Featured Image Nieuwsbericht 1200x800fi1
Cahal Artikel Featured Image Nieuwsbericht 1200x800tb2
Cahal Artikel Featured Image Nieuwsbericht 1200x800if2
Cahal Artikel Featured Image Nieuwsbericht 1200x800if3
© CAHAL 6 mei 2024