Stichting Hidde Helpt gelanceerd!

Op 18 september 2021 werd Stichting Hidde Helpt feestelijk gelanceerd en is de actie Behouden Hart van start gegaan. Stichting Hidde Helpt is opgericht ter nagedachtenis aan de kleine Hidde. Hij had een aangeboren hartafwijking en overleed drie jaar geleden. 

Zijn ouders doneerden zijn hartje aan de Leiden Collectie. Deze collectie is van onschatbare waarde voor medisch specialisten die zorgdragen voor patiënten met een aangeboren hartaandoening. Helaas is deze schat aan kennis alleen beschikbaar voor een kleine groep: het materiaal is kwetsbaar en meestal alleen in Leiden te bestuderen. Daarom wil de afdeling Anatomie en Embryologie van het LUMC en dr. Monique Jongbloed in het bijzonder deze collectie digitaliseren. Deze wens was de aanleiding voor Marieke (de mama van Hidde) om de stichting op te richten en te starten met ‘Behouden Hart’ om hiervoor fondsen te werven. 
In digitale vorm wordt deze unieke collectie wereldwijd toegankelijk, zodat veel meer artsen veel meer kinderen veel beter kunnen helpen. Zodat van iets heel verdrietigs iets heel goeds kan komen! 
Wilt u meer weten of helpen? Kijk op www.hiddehelpt.org

© CAHAL 28 oktober 2021