Nijntje Beweegdiploma

Het CAHAL promoot een gezonde levensstijl en voldoende bewegen is daar een belangrijk onderdeel van. Het Nijntje Beweegdiploma is een speciaal ontwikkeld programma van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Door een serie van beweeglessen leren kinderen op een speelse manier alle basisvormen van bewegen.

In het LUMC is kinderfysiotherapeute Janneke van Egmond al jarenlang betrokken bij jonge kinderen met een aangeboren hartafwijking, die een openhartoperatie hebben ondergaan: “Voor deze groep kinderen bestond er geen programma voor verdere begeleiding als ze naar huis waren ontslagen, terwijl daar vanuit ouders wel sterk de behoefte aan is. Ik krijg regelmatig de vraag: hoeveel mag mijn kind na de operatie bewegen?” 
Samen met kindercardioloog Derk Jan ten Harkel is het mogelijk gemaakt dat deze kinderen in het LUMC kunnen deelnemen aan het Nijntje Beweegdiploma programma. We zijn hiermee het eerste hartcentrum in Nederland die dit aanbiedt.

Het programma is speciaal bedoeld voor de jonge groep kinderen van drie tot vijf jaar. Onder begeleiding kunnen deze kinderen samen met hun ouders in de sportzaal van het LUMC een aantal sessies volgen van het Nijntje Beweegdiploma. De begeleiding van oudere kinderen verloopt via een fysiotherapeut in de buurt met een speciaal voor deze groep ontwikkeld trainingsprogramma voor verbeteren van hun lichamelijke conditie.

Wilt u weten of uw kind ook in aanmerking komt voor dit programma, neemt u dan contact op met ons.

Cahal Nijntje
© CAHAL 21 oktober 2022