Nienke Plas nieuwe ambassadeur Stichting Hartekind

Trots maakt Stichting Hartekind bekend dat presentatrice en YouTuber Nienke Plas haar nieuwe ambassadeur is. Nienke is in november 2022 moeder geworden van hartekind Harley. Toen dochter Harley pas acht weken oud was, bleek dat ze een ernstige aangeboren hartafwijking heeft. Wat volgde, omschrijft Nienke als ‘de meest heftige tijd ooit’. Na alles wat Nienke met Harley heeft meegemaakt, wil zij zich samen met Stichting Hartekind inzetten voor meer bekendheid rondom hartafwijkingen bij kinderen.  

Hartafwijking gemist tijdens 20-wekenecho

Nienke Plas bevalt van een op het oog gezonde dochter. Als Harley krap 8 weken oud is, oogt ze ineens niet lekker. Ze is een beetje druilerig, piept meer en krijgt weinig lucht. Pas na een tweede bezoek aan de huisarts, worden Nienke en haar dochter doorgestuurd naar de spoedeisende hulp. Daar slaat de stemming direct om. Harley blijkt veel te weinig zuurstof in haar bloed te hebben als gevolg van een ernstige hartafwijking Tetralogie van Fallot, die niet is gezien tijdens de 20- wekenecho. Een arts geeft aan dat Harley acuut geholpen moet worden: “Uw dochter heeft een hartafwijking, ze is heel erg ziek. U moet er rekening mee houden dat ze het niet haalt”.

Lees hier het volledige interview met Nienke Plas en behandelend CAHAL kindercardioloog Lukas Rammeloo op de website van Stichting Hartekind.

Cahal Artikel Featured Image Nieuwsbericht 1200x800 Forweb
© CAHAL 7 juni 2024