Hospital Hero

Als een kind met een hartaandoening opgenomen wordt voor bijvoorbeeld een operatie of hartkatheterisatie, moet vaak bloed worden afgenomen. Bloedafnames zijn altijd vervelend en geven veel stress bij kinderen. In het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC wordt daarom hard gewerkt om bloedafnames bij kinderen zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Het Hospital Hero programma van het Willem Alexander Kinderziekenhuis gaat samen met SyncVR Medical een app ontwikkelen die gebruikt kan worden tijdens een bloedafname. Via Augmented Reality (AR) is het mogelijk om allerlei virtuele objecten te plaatsen. Een app is een kleine software applicatie, die je kunt downloaden en gebruiken (of spelen) op mobiele apparaten zoals smartphones en tablet PC’s. De Hospital Hero app verstrekt via filmpjes informatie aan ouders en kind over elke stap in het ziekenhuis. Zo snappen ouders en kind beter wat hen staat te gebeuren. Meer informatie over de app: Hospital Hero

Momenteel is Hospital Hero opzoek naar een stagiair die wil meewerken aan de ontwikkeling van deze app. Ben jij enthousiast, klik dan op deze link voor meer informatie.

© CAHAL 22 november 2021