Cursus ECMO Advanced Kinderen 20 oktober 2022

Al jaren organiseert het LUMC een geaccrediteerde basis ECMO cursus gericht op zowel kinderen als volwassenen. Als aanvulling op die basiscursus en voor andere geïnteresseerden met ECMO ervaring organiseren we nu voor het eerst op 20 oktober 2022, namens de ECMO commissie, de cursus ECMO Advanced Kinderen; een zeer interessant en divers eendaags programma met ervaren sprekers uit de vier Nederlandse ECMO centra.

Het primaire doel van deze ECMO cursus is een interactieve bijscholing voor zowel artsen als verpleegkundigen met ECMO ervaring. Als tweede doel willen we graag de ECMO zorg in Nederland meer verbinden door van en met elkaar te leren en in gesprek te gaan hoe we samen de ECMO zorg in Nederland op een nog hoger niveau zouden kunnen krijgen.

In deze cursus worden de laatste ontwikkelingen besproken (o.a. cardiale ECMO, ECPR, beademingstechnieken en bijzondere indicaties bij kinderen) en is er de kans om scenario/simulatie training te doen (beperkte plekken beschikbaar). De voertaal is Nederlands.

Meer informatie en inschrijven voor de cursus kan via de website van Boerhaave Nascholing.

Boerhave
© CAHAL 20 september 2022