CAHAL op American College of Cardiology 2024


Terugblik op de American College of Cardiology 2024 in Atlanta! Van 6 tot 8 april vond de jaarlijkse American College of Cardiology (ACC) 2024 plaats in Atlanta. Tijdens dit evenement presenteerde collega Ralph Neijenhuis onder andere de recent gepubliceerde gegevens over de veiligheid en klinische effecten van de medicatie Sodium-Glucose Cotransporter 2 Inhibitors (SGLT2-remmers) bij volwassenen met een aangeboren hartafwijking. Belangrijke bevindingen zijn onder andere:

  • Het voorschrijven van SGLT2-remmers wordt steeds gebruikelijker bij de groeiende populatie van volwassenen met een aangeboren hartafwijking en hartfalen.
  • SGLT2-remmers vertonen een vergelijkbaar veiligheids- en bijwerkingenprofiel bij deze groep als bij patiënten met regulier hartfalen.
  • Het gebruik van SGLT2-remmers is geassocieerd met een afname van opnames gerelateerd aan hartfalen bij volwassen patiënten met een aangeboren hartafwijking.

Het volledige artikel is te downloaden via deze link. Bovendien werd het artikel ook besproken in een podcast door professor Valentin Fuster.

Cahal Artikel Featured Image Nieuwsbericht 1200x800 Acc
© CAHAL 24 april 2024